In februari 2017 hebben 180 schoolbesturen (21% van het collectief) hun mening gegeven over Energie Voor Scholen. Gemiddeld krijgt Energie Voor Scholen een 8+. Daar zijn we best een beetje trots op!

De klanttevredenheid werd tot februari afgemeten aan het feit dat schoolbesturen zich telkens weer voor de nieuwe contactperiode aanmelden (klantentrouw) en het zeer lage aantal klachten.
Omdat de dienstverlening niet meer uitsluitend gericht is op de inkoop van energie, maar daarnaast in toenemende mate ook op besparing van kosten en verbruik, werden de deelnemers van Energie Voor Scholen gevraagd naar hun mening en ervaring.

Energie Voor Scholen is gestart in 2003. Er deden toen 179 schoolbesturen mee. Nu zijn dat er 903 (bijna 12.000 aansluitingen).

Wat doet Energie Voor Scholen goed?

Met dit onderzoek is bevestigd dat er geen of nauwelijks klachten zijn over zowel Energie Voor Scholen als de leveranciers DVEP en Eneco. De leveranciers scoren een 7+ en Energie Voor Scholen een 8+. De deelnemers zijn tevreden over de ontzorging en de communicatie.

Energie Voor Scholen wordt als volgt beoordeeld:

Bereikbaarheid: 8,2
“Goed bereikbaar, denkt mee.”
“Alles verloopt soepel.” “Betrouwbaar. Komt afspraken na. Goed bereikbaar.”

Correctheid van antwoorden: 8,2
“Correcte terugkoppelingen en goede informatie.” “Worden altijd goed geholpen.” “Goede communicatie via vast aanspreekpunt.”

Snelheid van antwoorden: 8,3
“Snel antwoord op je vragen. En alles is snel en correct geregeld.”
“Zeer goede service! Bij vragen altijd meteen reactie.” “Snelle reactie via de e-mail op vragen.”

Wat wil Energie voor Scholen beter gaan doen?

De deelnemers hechten waarde aan een lage prijs. Uiteraard is dit voor Energie Voor Scholen een thema waar ze ook de komende jaren scherp op zal zijn.
Energie Voor Scholen wil de deelnemers meer gaan helpen bij het inzichtelijk maken van het verbruik en de kosten: de mogelijkheden om verder te besparen. Er ligt immers vanuit de beleidsmakers nadruk op de energiedoelen die bereikt moeten worden. Energie Voor Scholen heeft kennis van zaken en weet wat het verbruik en kosten kunnen zijn. Met die kentallen kan ze vergelijken en in gesprek gaan over verlaging van kosten en ontzorging.

Uw energiemanager

Verus verzorgt samen met Hellemans Consultancy de inkoop van aardgas en elektriciteit. Energie Voor Scholen is met meer dan 900 deelnemende schoolbesturen en in totaal ruim 6.200 schoollocaties het grootste inkoopcollectief in onderwijsland. Op deze site vindt u ook meer informatie over het klanttevredenheidsonderzoek.

Contact

Heeft u een vraag op energiegebied? Neem dan contact op met Karin Michgels via 030-2255010 of 06 23 69 02 88. Mailen kan natuurlijk ook: michgels@hellemansconsultancy.be.