Luchthavenbedrijf Schiphol heeft een tender uitgeschreven voor 185 GWh aan groene, Nederlandse stroom voor een periode van vijftien jaar te beginnen in 2018. Het bedrijf sluit daarmee aan bij de trend van grootverbruikers om door middel van de energie-inkoop het energielandschap te vergroenen. Hellemans Consultancy begeleidt het luchthavenbedrijf in dit hele traject.

Het luchthavenbedrijf wil energie afnemen van een duurzame bron in Nederland, aldus Schiphol-woordvoerder Frederique Hermie, en zoekt bedrijven die daarvoor kunnen zorgen. Nieuw te bouwen installaties zijn onderdeel van de aanbesteding. Het betreft een contract voor 185 GWh per jaar, voor een periode van vijftien jaar met een optie om nog eens vijf jaar te verlengen. De looptijd en omvang van het contract bieden leveranciers zekerheid om te investeren in nieuwe opwek.
De Schipholgroep bestaat uit vier luchthavens: Schiphol, Eindhoven Airport, Rotterdam The Hague Airport en Luchthaven Lelystad. Op dit moment koopt het luchthavenbedrijf de stroom in op de groothandelsmarkt, en vergroent deze met garanties van oorsprong.