Trots kunnen we melden dat Hellemans Consultancy heeft bijgedragen aan misschien wel de start van een grote ommekeer in ons energielandschap… werkelijke realisatie van duurzame opwekking door en met de regio! Na weken van geheimzinnigheid is op 7 juli 2017 openheid gekomen over de winnaar van de aanbesteding duurzame elektriciteit voor 17 gemeenten  in de regio Arnhem-Nijmegen. Het is geworden: De Groene Stroomfabriek (DGS) in samenwerking met Stichting Wiek II en Hezelaer Energie.

Unieke marktvraag

Dit traject is vanaf 2014 begeleid door Hellemans Consultancy. Het begon met een marktconsultatie voor elektriciteit en gas en het formuleren van een unieke marktvraag. Samen met deskundigen uit 17 gemeenten in de regio Arnhem-Nijmegen werden 40 uitganspunten geformuleerd. Na een toets door middel van een tweede marktconsultatie werd besloten de inkoopmethode BVP (Best Value Procurement) te hanteren.

Naast begeleiding van het inkooptraject nam Hellemans ook deel aan het beoordelingstraject. Volgens de winnende leverancier een werkelijk ‘tribunaal’, gevolgd door een verificatietraject. De leverancier noemt dit achteraf de zwaarste onderdelen, waarvan zij overigens veel geleerd hebben.

Hellemans blijft als adviseur van de 17 gemeenten betrokken bij de realisatie.

Op de foto: Wethouder Renske Helmer (gemeente Nijmegen) tekent het contract met directeur Peter den Biesen van DGS.